ir arriba Manga Magyarul [MM]~
2010. november 2., kedd {♥} 21:05

彼女達のエクス・デイ
Cím: Kanojotachi no X-Day
Angol címe: X-day
Magyar címe: X-nap
Hossza: 2 kötet
Kiadás éve: 2002
Mangaka: Mizushiro Setona
Japán kiadó: Akita Shoten
Műfaj: Dráma, Romantikus, Pszichológia, Iskolai élet
[letölthető innen magyarul]
[online nézhető angolul]



Ismertető: Rika egy normális diák lánynak látszik, állandóan mosolyog, de valójában kétségbe van esve de nem meri kimutatni. Egy baleset után abba kelet hagynia az atlétikát, és a fiú akivel már három éve együtt járt szakított vele, mi több egy edző társa át vette a helyét az edzéseken sőt még Rika régi pasijával is összejött. Ez a lány mindennap hatalmas mosollyal köszöntötte Rikát és Rika egyszerűen már túl soknak érezte, elege volt az életből. Egyik lyukas órán a számítás technika teremben volt és belépet chatra, ahol még három másik alak volt. Polaris, Jangalian és Mr. Money. Rika felhasználó neve volt a 11. Mindenki a tanárokról panaszkodott és az iskolát szidta, mire Rika beírta hogy "bárcsak eltűnne az iskola", erre Polaris felvetette az öltetett hogy robbantsák fel az iskolát. Persze a másik két személy csak kiröhögte. Végül is később folytatódik a társalgás, telefonszám csere... És a kis csapat személyesen is megismerkedik. 
ezzel meg is van a kis csapatunk, mindenkinek van egy fájdalmas pontja, amiért utál élni. Elhatározzák hogy fel robbantják az iskolát. Az lesz az a bizonyos X nap amikor ez megtörténik. Addig meg meg próbálnak mindent megtenni annak érdekében hogy elkészítsek a bombát.
A manga kicsit elkeserítő de nekem nagyon tetszett, hasznos is szerintem, és meg lehet figyelni hogy egy kis változás hogy meg tudja változtatni az ember véleményét az életről. Egyébként a manga valós történeten alapul és egy közép iskolai mészárlás(1999) miatt jött létre.